Az Év Digitális Faluja díj logo

A Digitális Jólét Program pályázatot hirdet a digitális innovációkat alkalmazó települések számára.

Az Év Digitális Faluja díj célja, hogy a települések képesek legyenek a lehető legnagyobb körben használni és bemutatni a digitális fejlesztéseket, kiaknázva a bennük rejlő adottságokat. A díjazás által széles körben megismerhetővé válnak a már létező hazai digitális jógyakorlatok is, elősegítve ezzel a települések közötti együttműködések kialakulását, a helyi közösségek erősítését és a térségszintű fejlesztések elterjedését. Az Év Digitális Faluja címre a digitális innovációkat alkalmazó - 5000 fő alatti – magyarországi települések pályázhatnak négy kategóriában.

A kitöltött pályázati adatlapokat - a pályázati felhívásban szereplő mellékletekkel együtt - a digitalisfalu@djnkft.hu e-mail címre várjuk.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. augusztus 20.

A részletes pályázati kiírás és a pályázati jelentkezési lap ide kattintva tölthető le:

Az Év Digitális Faluja díj pályázati adatlap 2021

Pályázati feltételek

Kategóriák:

Innovatív települési környezet

Innovatív települési környezet A település fenntartható digitális mobilitási rendszereket alakít ki, ezzel növelve a helyi életminőség színvonalát, a település vonzerejét. A település társadalmi és gazdasági elérhetősége támogatja a térségi szintű kapcsolati rendszerek kiépítését. A pályázó település a XXI. század környezeti és technológiai változásaihoz alkalmazkodva képes reflektálni és ezáltal dinamikusan fejlődni.

Fenntartható épített és természeti környezet

Fenntartható épített és természeti környezet A pályázó település helyi energiastratégiáját úgy alakítja ki, hogy a takarékossági potenciálokat, valamint a megújuló energiaforrásokat felméri, ezeket digitális rendszerek segítségével optimalizálja, és monitorozza. A település a fenntartható, energetikailag integrált rendszerek bevezetésével, a zöld erőforrások hatékony kihasználásával pozitív hatást fejt ki környezetére.

Innovatív társadalmi és közösségi jólét

Innovatív társadalmi és közösségi jólét A település törekszik arra, hogy lehetővé tegye lakosai számára, hogy nyitott és együttműködő társadalomban éljenek. A településvezetők a különböző társadalmi csoportok számára egyéni megközelítésben ismertetik meg a mindennapi digitális technológiák adta lehetőségeket. A lakosságnak lehetősége nyílik a közösségi tervezésben való részvételben.

Innovatív gazdasági ökoszisztéma

Innovatív gazdasági ökoszisztéma A település fenntartható módon és a helyi gazdaság fellendülését ösztönözve fejlődik, valamint adaptálja a különböző szektorokban alkalmazható digitális technológiákat. Továbbá ezen digitális rendszerek segítségével kapcsolódik a térségi gazdasági hálózatokba. A település támogatja az innovatív gazdasági és versenyképes piaci környezet kiépülését.

Az alábbi példatár segédletként szolgál a pályázás során (a példatár megtekintéséhez kattintson a kategória ikonjára):