Okos város piactér

Célunk, hogy a digitalizációs települési fejlesztések kiépítésében a helyi önkormányzatok és az okosmegoldásokat fejlesztő magánvállalatok minél magasabb szakmai színvonalon működjenek együtt. Az Okos Város Piactér az a digitális platform, ahol egymásra találhatnak az okosváros- termékek szállítói, fejlesztői, illetve ezek potenciális megrendelői: az önkormányzatok, valamint azok gazdálkodó szervezetei, háttérintézményei.

A fejlesztések és a szállítói megoldások tekintetében kiemelten fontos szerepet játszik a validáció. A Piactéren kizárólag olyan termékek, szolgáltatások találhatók meg, amelyek előzetesen sikeresen teljesítették a validációt, a szakértői értékelés elvárásait. A minősítés kiterjed a termék, szolgáltatás műszaki jellemzőire, gazdasági, pénzügyi, társadalmi hatásainak vizsgálatára, illetve a fejlesztő gazdasági társaságra és a termékre vonatkozó jogi szempontú vizsgálatra.

A Piactéren szereplő termékeket egy jól hasznosítható, átfogó termék- és céginformációkat tartalmazó ún. „termékadatlap” mutatja be, amelynek része a termék szakértők általi minősítésének eredményét tartalmazó rövid összefoglaló is. A megrendelők az adatlapon szereplő információk segítségével előre feltárt, átfogó képet kapnak a cégről és a termékről; amely megkönnyíti a döntést arról, hogy melyik terméket, szolgáltatást érdemes kiválasztaniuk és beszerezniük a Piactéren elérhetőek közül.

Okos Város Piactér hamarosan elérhetővé válik