Digitális Térségfejlesztési Szakember

2021-ben is meghirdetjük a digitális térségfejlesztési szakember, két féléves szakirányú továbbképzésünket, ahol a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Edutus Főiskola, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatói gárdájától és a piac vezető szakembereitől szerezhető naprakész tudás arról, hogy milyen a jövő városa, hogyan lehet „okos” fejlesztéseket tervezni és kivitelezni és hogy mindez hogyan illeszthető be a hazai gazdasági és jogi környezetbe. 

Az okos városfejlesztés különböző nagy területeit az adott területek hazai szakértői mutatják be a képzés során, azzal a céllal, hogy a képzést elvégző hallgatók az itt tanultakat el tudják sajátítani, majd beépíteni azt a saját településeik fejlesztési terveibe.  A képzés során a hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy kiválasszák melyik oktatónál írják a szakdolgozatukat, és ezáltal jobban elmélyüljenek az őket érdeklő, érintő okos településfejlesztési kérdésekben. Az oktatók rövid bemutatkozása, valamint önéletrajza a tantárgyak leírása végén található.

A képzés két szemeszteres (150 kredit), „blended learning” típusú (az online távoktatás szemeszterenként 2 személyes képzési időponttal egészül ki, ennek helyszíne előreláthatólag Budapest), és „digitális térségfejlesztés szakembere” szakképesítést, valamint szakirányú továbbképzésben szerzett oklevelet biztosít.

További információkért keressenek minket az okoskepzes@civitassapiens.hu elérhetőségünkön, illetve a képzést indító intézmények kontaktjain keresztül.

Akiknek a képzést ajánljuk

A digitális térségfejlesztési szakember képzés nyitott mindenki számára, aki felsőfokú végzettséggel rendelkezik érdeklődik a városok tervezése, az okos és fenntartható megoldások iránt és szeretne az itt megszerzett  tudásáról egy államilag elismert egyetemi továbbképzési oklevelet kapni. Különösen fontos lehet ez a képzés azoknak is, akik az okos települési megoldások tervezésében, kivitelezésében és alkalmazásában érdekeltek, így városfejlesztők, településvezetők, és önkormányzati szakemberek számára is ajánljuk. 

Tantárgyak leírása