Május 3-án zárult le az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére 2016-ban elindított Digitális Témahét 2020/2021-es tanévi programja. A Digitális Jólét Nonprofit Kft. szervezeti egységeként működő Digitális Pedagógiai Módszertani Központ szervezésében lezajlott eseményre 649 intézmény regisztrált.

Az idei Digitális Témahét pályázatára 38 intézményi pályázat, valamint 25 pedagógus pályázat érkezett be. A pályázók között köznevelési, szakképzési intézmény és óvoda egyaránt szerepelt. Az idén újonnan meghirdetett kategóriában 13, a digitális munkarendben megvalósult innovatív online oktatási gyakorlatot értékelhetünk ebben a tanévben. A programhoz csatlakozott és pályázatot benyújtó pedagógusok lelkesedése és befektetett energiája azért is figyelemre méltó, mert a digitális oktatás és a pandémia adta körülmények között végezték a munkájukat.

A beérkezett intézményi és pedagóguspályázatok a Digitális Jólét Nonprofit Kft. által meghirdetett hat kategória mellett további nyolc különdíj-kategóriában versenyeztek. A legjobbak a pedagógiai gyakorlatban alkalmazható digitális eszközöket, programlehetőségeket, illetve továbbképzéseket nyerhetnek. A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ, valamint a Digitális Témahét honlapjain megjelent cikkek, kiadványok, illetve webináriumok a témahétre való felkészülés mellett az online oktatás sikeres megvalósítását is támogatták. Ehhez tematikus ajánlók is készültek, amelyekről a DPMK oldalán a hírfolyamon keresztül értesülhettek a pedagógusok. Folyamatosan bővült mindkét honlap tudásbázisa olyan, a digitális pedagógiai gyakorlatot támogató tartalmakkal, amelyek nemcsak a távolléti, hanem a jelenléti oktatás során is alkalmazhatók.