Magyarország Kormánya a Digitális Agrár Stratégia végrehajtása keretében a Digitális Jólét Program részeként biztosított forrást a Digitális Termelői Piac (DTP) program kidolgozására, melynek keretében a Széchenyi István Egyetem és a Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. online termelői piacteret, kapcsolódó logisztikai és minőségbiztosítási szolgáltatásokat, valamint edukációs programokat dolgoz ki és működtet.

A szociális szövetkeztek a helyi foglalkoztatás fejlesztésével egyebek között mezőgazdasági és kézműves termékeket állítanak elő a helyi piacokra, helyi közületi megrendelők részére, illetve szolgáltatásokat nyújtanak a helyi kereslet alapján. A szociális szövetkezetek a piacra jutásban, a vevői igények megismerésében és a piaci igényeknek megfelelő termékek fejlesztésében szakmai együttműködések kialakításában érdekeltek.

A Digitális Termelői Piac az együttműködés értelmében logisztikai szolgáltatással, nyomon követéssel, élelmiszerek szállítására alkalmas infrastruktúrával biztosítja a szociális szövetkezetek és a fogyasztók közötti árumozgást, a konszignációt, raktározást. Minőségbiztosítási rendszerrel a termeléstől a vevő részére történő átadásig biztosítja az élelmiszerek nyomon követését, minőségellenőrzését. A kereskedelmi adatok elemzésével, a fogyasztói igények feltárásával, elemzésével hozzájárul a szociális szövetkezetek termékfejlesztéséhez. A B2B vevők és a szociális szövetkezetek, illetve azok hálózatai közötti kapcsolat menedzselésével, hosszú távú szerződések létrehozása érdekében tevékenykedik. Tételes kereskedelmi javaslatokat dolgoz ki a szociális szövetkezetek árualapjának Digitális Termelői Piac kereskedelmi felületén történő megjelenítésére.