A magyar stuttgarti főkonzulátus, a térség legnagyobb értékesítési egyesülete, a CDH Baden-Württemberg és a DJ Nkft. közös rendezvényén Paczér Balázs bemutatta a DJP történetét, szervezeti felépítését és eredményeit. Kiemelte, hogy a Civitas Sapiens Okos Város Tudásközpont a smart city-re és az urbanizációra vonatkozó célkitűzések eléréséért dolgozik, míg a Digitális Exportfejlesztési Tudásközpont a HYPER mentorprogramban részt vevő cégeket segíti a külföldi piacokon való megjelenésben.

A Civitas Sapiens Tudásközpont okos város programjai között megemlítette a Településszondát, a digitális térségfejlesztési képzéseket, a Digitális Falu Programot és az Okos Város Piacteret. Az utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy a felületen nem csupán az okosváros-fejlesztéseket adják-veszik, de állami minőségbiztosítási rendszerként is működik. Az okosváros-fejlesztések fő célja, hogy integráltan működve növeljék az életminőséget, és mérsékeljék a kistelepüléseket sújtó, olyan negatív demográfiai folyamatokat, mint az elvándorlás.   

A szakértő az online fórumon úgy fogalmazott: a HYPER rendszer a hazai digitális megoldások leltárja. „Támogatja és minőségbiztosítja azokat a magyar vállalatokat, amelyek a Digitális Exportfejlesztési Stratégiában megfogalmazott szempontoknak megfelelő, exportképes digitális termékeket, szolgáltatásokat nyújtanak” – mutatott rá Paczér Balázs. A program háromlépcsős: a regisztrációt követően történik a validáció, majd pedig a cégek felkészítése. A rendszer előnyei önmagukért beszélnek, hiszen az adott cég segítséget kaphat a pályázatokra való felkészülésben, az értékesítésben, és hozzáférhet a DJP, illetve az állam külföldi kapcsolati hálójához.  

A rendezvényen köszöntőt mondott Katja Rudolf, a CDH Baden-Württemberg igazgatója és dr. Izsák András, a stuttgarti magyar főkonzulátus vezetője. A meghívott cégek között szerepelt az Agora Solutions Software Kft., a Clift Climbing Kft., a Cultware Kft., a Galladesign Kft., a Prodexp, a Spritz International Kft., az Asura Technologies Ltd., az Alsad Medical és a WaterScope Kft.