Megnyílt a Digitális Jólét Program kutatóhelye, vagyis a DJP Lab a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új campusán. A kutatóhelyet az egyetem nyílt napján, pénteken adták át.

A Digitális Jólét Program (DJP) és a MOME együttműködése nem most kezdődött, hiszen – a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel kiegészülve – már a digitális térségfejlesztési szakemberképzésben is együttműködtek. A kiváló közös munka vezetett odáig, hogy a Digitális Jólét Program helyet kapott a művészeti egyetem most átadott, új campusán, konkrétan az Innovációs Központban. A XII. kerületi Zugligeti úton lévő irodában közös kutatásokat folytatnak – várhatóan a jövő év elejétől - az okos város koncepció területén.

A kutatói munka mellett információs térként is szolgál majd a DJP Lab - mondta Danó János, a DJP okos város munkacsoportjának divízióvezetője a rendezvényen. Ez azt jelenti, hogy minden hónapban kiállítanak egy már elfogadott terméket, ami szerepelt az Okos Város Piactéren is, s ezt bárki kipróbálhatja, illetve véleményt is mondhat róla. Az első ilyen újítás az okos zebra lehet, amit újabbak követnek majd; a lényeg, hogy a diákok bekapcsolódjanak a fejlesztésekbe és a kutatók munkájába. .

Danó János a rendezvényen elmondott beszédében bemutatta a DJP-t, hangsúlyozva, hogy a program rendkívül sokrétű, hiszen a digitalizáció hatással van az élet szinte minden területére. A program hatásait ma még nehéz felmérni, de az egyértelmű, hogy a jövő innovációjáért készül. A most átadott laboratóriumban is olyan fejlesztések valósulnak majd meg, amely a jövő társadalmának jobb megélhetését, kiszolgálását segítik elő– mondta a divízióvezető.