A válogatóra a Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Verseny és az OKTV programozás kategóriájából lehetett bejutni. A lányok hónapok óta speciális felkészítésen vettek és vesznek részt jelenleg is, hogy minél felkészültebbek legyenek a nemzetközi versenyen. Az online EGOI versenyt 2021. június 14-19 között rendezik meg. A versenyző lányok országonként egy kijelölt helyszínen kapcsolódnak be a versenyprogramba.

Ugyancsak júniusban tartják az idei Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (IOI) is. Az EGOI felkészülés és verseny fontos mérföldkő lehet a világverseny kvalifikációjában. A Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI) a nagy nemzetközi tudományos olimpiák egyike, melyet a meghívott országok középiskolás diákjai számára szerveznek. A 2023. évi nemzetközi megmérettetés megrendezésének jogát Magyarország nyerte el.

Az IOI magyarországi szervezéséről:
A Digitális Jólét Nonprofit Kft. (DJ Nkft), a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Neumann Társaság (NJSZT) közös konzorciumban nyerte el a 2023-as IOI verseny rendezési jogát. A DJ Nkft., mint a konzorcium vezetője szervezi majd a rendezvényt, amelyhez a helyszínt az SZTE, a rendezvény szakmai hátterét és a szervezéshez szükséges szakértőket pedig az NJSZT biztosítja.